viernes, 2 de septiembre de 2011

O internacionalmente reputado cheff neoyorkino Eric Ripert, exalta no seu programa televisivo "Perfect Pairings" ao mencía de Valdeorras Casal Novo


Eric Ripper, chef gañador de tres estrelas Michelin e catro estrelas New York Times, é un gran filántropo que participa activamente axudando aos máis necesitados en Nova York. Á súa vez, presenta un premiado programa de cociña no que incluíu ao Mencía de Valdeorras Casal Novo, como unha maridaxe perfecta para combinar con pratos e comidas de sabores intensos.

Eric Ripert é o co propietario e Cheff Executivo dun dos máis importantes restaurantes estadounidenses, Le Bernardin, que se instalou en Nova York en 1986 previa fundación en París en 1972. Á súa vez presentou varios programas de televisión de temática culinaria que foron galardoados con importantes premios do audiovisual televisivo internacional. A todo iso hai que sumar un gran labor filantrópica en favor das clases máis necesitadas, cedendo de forma diaria e gratuíta unha gran cantidade de produtos de primeira calidade por medio da organización City Harvest.

A través dun dos seus grandes éxitos televisivos "Perfect Pairings", caracterizado por desligarse dos tópicos culinarios que caracterizan á cociña internacional, Ripper  preséntanos ao viño Casal Novo, un mencía xove pertencente á D.O. Valdeorras, como perfecto acompañante de alimentos de sabor intenso e gran exquisitez.

Neste programa rompe o tópico de que un viño xove non pode acompañar aos sabores fortes, querendo demostrar que estes viños poden ser un complemento perfecto aos alimentos de intenso gusto. E así presenta a Casal Novo, como:  "un viño lixeiro pero de gran exquisitez que mantén a acidez e frescura necesarias para contrarrestar e combinar con sabores intensos", como poden ser os embutidos de alta charcutería mostrados no vídeo.  

Este viño novo, suave e especiado, é en palabras de Ripert "a combinación máis exitosa para acompañar unha comida de sabores intensos entre amigos", puntualizando que "definitivamente necesítase un viño novo con corpo e personalidade para ser maridado con pratos de sabor intenso e así lograr un equilibrio de sabores armónico e proporcionado".

Non é casualidade que este gran Chef escollese a un viño pertencente á D.O. Valdeorras de entre a inmensidade de viños xoves que ofrece o mercado; e é que se de algo saben os produtores da comarca, é da combinación e maridaxe dos seus excelentes viños con produtos gastronómicos de alta charcutería e sabores intensos, como pode ser o afamado "Botelo" de Valdeorras. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario